Αχλάδια
Γευστικά Αχλάδια
Αντιφλεγμονώδη & Αντιοξειδωτικά
Το αχλάδι είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ωφέλιμα και υγιεινά φρούτα που υπάρχουν. Είναι ένας θησαυρός με αναζωογονητικές ιδιότητες. Ανάλογα με την ποικιλία τα αχλάδια εξωτερικά έχουν χρώμα ανοιχτό πράσινο, πρασινοκίτρινο, κιτρινωπό, ελαφρύ κίτρινο, πράσινο με κόκκινο ενώ εσωτερικά η σάρκα τους είναι συνήθως λευκή πιο μαλακή από τα μήλα και πιο γλυκιά. Τα αχλάδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες, ενώ έχουν λίγες θερμίδες, χαμηλή οξύτητα και πολύ χαμηλή αλλεργιογόνο δράση.
100γρ = περίπου με 60 θερμίδες (kcal).
Κατάλληλη εποχή για βρώση: Καλοκαίρι
Σημαντικότερα οφέλη:
- Πηγή πολλών διατροφικών στοιχείων
- Ενίσχυση της ενέργειας
- Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
- Αντιβακτηριδιακή δράση
- Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών
- Μείωση αρτηριακής πίεσης
- Προάγουν την υγεία του εντέρου
- Ρυθμίζουν την δυσπεψία
- Κατάλληλα για δίαιτα
- Ενυδάτωση