Σταφύλια
Ζουμερά Σταφύλια
για ενίσχυση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος
Τα σταφύλια έχουν μακραίωνη ιστορία. Είναι από τα πρώτα φρούτα που καλλιέργησε ο άνθρωπος. Υπάρχουν ευρήματα ότι καλλιεργούνταν στην Ασία από το 5000 π.Χ. είναι φρούτα με πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες και διατροφική αξία. Τα σταφύλια φυτρώνουν σε τσαμπιά επάνω στα αμπέλια. Η φλούδα τους είναι πράσινη, κιτρινοπράσινη, κυανόμαυρη, κόκκινη ή είναι φρούτα με πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες και διατροφική αξία. Τα σταφύλια φυτρώνουν σε τσαμπιά επάνω στα αμπέλια. Η φλούδα τους είναι πράσινη, ανοιχτή κίτρινη, βυσσινιά, μπλε-μαύρη, κόκκινη ή κοκκινόμαυρη. Περιέχουν φυσικά σάκχαρα, κάλιο, σίδηρο, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και φυτικές ίνες. Έχουν αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς επίσης παρέχουν καρδιαγγειακή προστασία και προστασία των πνευμόνων, αντιγηραντική δράση, ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας.
100γρ = περίπου 70 θερμίδες (kcal).
Κατάλληλη εποχή για βρώση: Τέλη Καλοκαιριού, Φθινόπωρο
Σημαντικότερα οφέλη:
- Πλούσια πηγή μακροθρεπτικών στοιχείων
- Ενίσχυση της αναπνευστικής λειτουργίας
- Καρδιαγγειακή προστασία
- Αντιφλεγμονώδης δράση
- Αντιβακτηριδιακή δράση
- Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Ενίσχυση γνωστικής λειτουργίας
- Αντιγηραντική δράση
- Αντικαρκινική προστασία
- Κατάλληλα για δίαιτα
- Ενυδάτωση