Κεράσια
Κατακόκκινα Κεράσια
για αντιοξειδωτική προστασία
Η τακτική κατανάλωση κερασιών έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και βελτιωμένο προφίλ λιπιδίων. Οι ανθοκυανίνες στα κεράσια βοηθούν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές, προάγοντας την υγεία της καρδιάς. Περιέχουν βιταμίνη C – απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την υγεία του δέρματος, κάλιο – απαραίτητο για τη σύσπαση των μυών, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, την αρτηριακή πίεση, καθώς και άλλες βασικές λειτουργίες του οργανισμού. Επίσης είναι καλή πηγή φυτικών ινών που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγγάνιο, χαλκό, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ.
100γρ = περίπου 50 θερμίδες (kcal).
Κατάλληλη εποχή για βρώση: Τέλη Άνοιξης, Καλοκαίρι
Σημαντικότερα οφέλη:
- Πλούσια πηγή μακροθρεπτικών στοιχείων
- Ενίσχυση της αναπνευστικής λειτουργίας
- Καρδιαγγειακή προστασία
- Αντιφλεγμονώδης δράση
- Αντιβακτηριδιακή δράση
- Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Αντιγηραντική δράση
- Αντικαρκινική προστασία
- Κατάλληλα για δίαιτα